29 augustus 2012

Een tiet als investering


Stel dat ik ooit de lotto win: ik weet perfect wat ik met dat geld zou doen. Diego Franssens zou elke dag mijn outfitfoto’s mogen nemen nadat Katleen van MAC mij mooi gemaakt heeft. Die royal treatment kreeg ik enkele weken geleden en het was emeeeeezing.

Knack Weekend Black had me namelijk gevraagd mijn blog te vertalen naar een artikel. De fotoreportage kreeg ik er zomaar bij. En –roffel roffel- het magazine ligt NU in de winkel!

‘Ja maar’, hoor ik de economisch bewuste lezer al denken, ‘als ik dat hier gratis kan lezen, waarom zou ik dan –op het einde van de maand nota bene!- geld uitgeven om exact hetzelfde in een boekske te lezen?’ Ten eerste: het is niet EXACT hetzelfde. Ten tweede: omdat een boekske makkelijker leest op toilet dan een laptop. En ten derde: omdat het waarschijnlijk de enige keer is dat je het woord ‘tiet’ gedrukt zal zien staan in Knack Weekend. Een collector’s item dus! Wat zeg ik: EEN INVESTERING! Wie had ooit kunnen vermoeden dat er een kleine Paul D'Hoore in mij zat?

Ooit verkoop ik die tiet-Knack Weekend Black voor grof geld. Tenzij ik de lotto win.

En nu hop hop, NAAR DE WINKEL! Laat me weten wat je ervan vindt!


Toedels, dudes!

Lenalena

24 augustus 2012

Are you a Riot Grrrl?


“Je hebt alles wat je moet hebben, dan is feminisme toch niet meer nodig?” Of ook “Lenalena, uw schrijfstijl irriteert mij. Het is zo… feministisch.” En dan nog deze: ik was jaren geleden op een –toegegeven marginaal- feestje. Het nummer ‘Met de wijven niks als last’ begon. Ik dacht: dit is het moment om naar de bar te gaan. NIET om vrolijk mee te dansen. Elke vrouw daar dacht er anders over. Ik wist niet wat ik zag. Toen ze ook nog eens jolig op en neer sprongen tijdens ‘Al wie dat niet springt is homofiel’, ben ik boos op het toilet gaan zitten.

Nee, feminisme heeft geen goede naam. De laatste injectie die mijn generatie kreeg die een beetje op feminisme leek, was de Spice Girls. Girl Power. Gefabriceerd door 2 mannelijke managers. En met Geri Halliwell die bijna niet mocht meedoen omdat ze te oud was. (Niet omdat ze niet kon zingen of dansen, wel omdat ze een paar jaar ouder was) Waarop zij gezegd zou hebben: “I’m as old as you want me to be. I’ll be 10 with big boobs if you want.” Euh, girl power?

Maar ze waren ook wel de dames die “If you wanna be my lover, you gotta get with my friends” zongen. En die in een interview zeiden: “Just because you’ve got a short skirt on and a pair of tits, you can still say what you want to say. We’re still very strong.”

Zij waren het poppy, commerciële en minder maatschappelijk onderbouwde antwoord op de Riot Grrrls – een underground feministische punk beweging die ontstond in Washington DC in de jaren ’90- met Kathleen Hanna van Bikini Kill als boegbeeld.

Ik miste het feminisme. Na het lezen van Girls to the Front: The True Story of the Riot Grrrl Revolution’ van Sara Marcus vorig jaar, wou ik niets liever dan een Riot Grrrl zijn, punkmuziek maken, zines schrijven en gaan manifesteren voor vrouwenrechten. Maar waar waren de andere grrrls die dit ook wouden?

IK HEB ZE GEVONDEN! ZE ZITTEN OVERAL! Het zijn zij die zich EINDELIJK kwaad maken over het seksisme op straat (merci, Sofie Peeters om met Femme de la rue een film te maken over iets waar wij ons al jaren druk in maken) en zij die concerten en manifestaties organiseren voor de vrijlating van Pussy Riot. Kathleen Hanna staat plots weer in de picture. In de UK neemt Kate Nash het voortouw. Peaches maakte het aanstekelijke FREE PUSSY RIOT. (Veel aanstekelijker dan de muziek van Pussy Riot zelf) WE ARE ALL PUSSY RIOT. WORDT MIJN OVERMATIG GEBRUIK VAN CAPS LOCK AL IRRITANT? Ik ben gewoon zo enthousiast.Maar nu de hamvraag: hoe vertaal je dit relaas in een outfit? Door een DIY natuurlijk! Helemaal in de punksfeer. Neem een oud T shirt, verknip het en schrijf er een slogan op. In mijn geval:Want als op een creatieve en vreedzame manier uitkomen voor je mening je een hooligan maakt (daarvan werd Pussy Riot beschuldigd), wel beste Putin: dan ben ik een hooligan. En jij een MAJOR DOUCHE BAG. 

Om af te sluiten nog even de definitie van feminisme volgens een van mijn favoriete vrouwen Jo Brand: comedian en feministe.


Toedels, dudes!

X

t shirt DIY :: rok H&M :: schoenen FOREVER 21 :: armbandjes die comfortabeler waren tijdens de chemo toen er geen haar op mijn armen stond ASOS :: zonnebril URBAN OUTFITTERS :: ringen BROL BROL BROL 

10 augustus 2012

Outfit tribute aan het mooiste woord.


‘Goesting’ werd een tijd geleden verkozen tot mooiste Vlaamse woord. Dat werd meteen verpest toen ‘Goesting’een hele slechte Vlaamse televisiereeks werd. Dus eigenlijk hebben we een nieuw mooiste woord nodig. Ik heb al een kandidaat. Klaar? SALOPETTE! Mja, hoor ik sommigen al denken, klinkt dat niet te Frans? Ten eerste: hallo, we wonen in drietalig België, ten tweede: het Vlaamse alternatief is ‘tuinbroek’. Ja.

Salopette klinkt zo spannend! Het begint met ‘salope’waardoor uw hartslag woedend omhoog gaat en uw wenkbrauwen al gaan fronsen. Tot ge hoort dat er een speelse ‘ette’ achteraan gegooid wordt. (Zou elk slecht woord beter worden door er een –ette achteraan te gooien? Hitler-ette? Borstkanker-ette? Nee.) De frons wordt een gelukzalige glimlach. Want je denkt aan jezelf als kleuter met een salopette en je herinnert je hoe stoer je jezelf toen vond. En wat een klotegedoe het was om naar toilet te gaan. Die bretellen zijn meer dan eens in de WC pot beland, geef toe. Of je denkt aan ‘NSYNC uit de nineties. Kan ook:In tegenstelling tot ‘NSYNC is de salopette helemaal terug. En net zoals van ‘NSYNC enkel het beste overblijft (hello, Justin), is dat ook het geval met de salopette. De lange pijpen kunnen gaan.

In een Episode 2e handswinkel vond ik na lang zoeken de perfecte salopette. En ik moet bekennen: een salopette geeft wel GOESTING om een hele dag met uw handen in uw broek te zitten. Net zoals ‘NSYNC in de jaren ’90 veel tienermeisjes die drang gaf. De vergelijkingen zijn eindeloos. Maar we wijken af.

Gif salopette

En en plus geven de brede pijpen waar de wind binnenkomt je het gevoel geen onderbroek aan te hebben. ZALIG! 

Ja, gewoon 'staan' kan ook met een salopette.


Wat denken jullie van de salopette? Als nieuw mooiste woord en als kledingstuk? Let me know, salopes!

X

salopette EPISODE :: hemdje GEKREGEN VAN KAROLIEN WANT TE WARM GEWASSEN :: schoenen FRIIS & COMPANY :: ringen H&M

PS: hou u vast aan uw bretellen (hahaha, hebt ge'm?) voor een changement de décor hier binnenkort!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...