15 februari 2012

Fashion > cancer

Als je een verkoudheid hebt, post je het op Facebook. Wanneer je kanker hebt, zwijg je hierover in alle talen. Omdat je eerst zelf van de schok moet bekomen Maar na die schok blijf je dat nog voor jezelf houden. Waarom eigenlijk? Ander slecht nieuws heb ik vroeger ook al via Facebook gedeeld: ‘ik ben vanavond twee keer van mijn stoel gevallen’ (echt gebeurd) of ‘ik heb gedroomd van Marylin Manson’ (eveneens echt gebeurd en ik verzeker u: ik val nog liever 10 keer op dezelfde avond van mijn stoel).

Misschien is het omdat je schrik hebt om voor eeuwig ‘het kankermeisje’ te worden. Schrik dat mensen te veel medelijden gaan hebben.

Want het zou ook heel makkelijk zijn om medelijden te hebben met jezelf. Schminken? Waarom? Make-up zal die kaalheid niet verbergen. Jezelf optutten? Pff. Hoe kan je kaal, ziek én vrouwelijk zijn? En hoe kan je in godsnaam een hooddfoek dragen en er toch sexy (lees: niet als een bekeerlinge) uit zien?

Dit zijn de vragen die je vanuit je zetel, stinkend in je trainingsbroek en met een doos Oreo’s in de hand naar Dr Phil en Dr Oz roept. Alsof je nog geen dokters genoeg gezien hebt. Dat is de makkelijke optie. Maar je leven on hold zetten à la “wanneer de behandeling voorbij is, dan…” is dom. Je leven is er nog steeds, de omstandigheden zijn alleen gigantisch veranderd. En daarbij: ik heb niet eens een trainingsbroek.

Nee, want ik tut mij graag op. Uitdrukken wie ik ben door mijn outfits maakt mij gelukkig. En net nu ik soms ongelukkig ben, heb ik dat het hardst nodig. En net nu ik het het hardst nodig heb, is het nog nooit zo moeilijk geweest. Alles lijkt momenteel een opdracht. En turbans zijn plots noodgedwongen mijn stijlkenmerk geworden. En passen die bij alles? Naaaah darling!

Een blog en hopelijk enkele lezers zullen mij de schop onder mijn kont geven die ik op sommige dagen nodig zal hebben.

Maar potentiële lezer, wees niet bang: dit is geen kankerblog. Fashion  > kanker. Het is alleen een aanzet.

Hieronder enkele ladies die een turban rocken. Laat u inspireren, draag er ook een wanneer uw kapper weer dacht dat ge 10 en niet 3 cm zei en maak er een trend van! 

Alle afbeeldingen via We Heart It. Check meer turban galore op mijn We Heart It- profiel.

Mijn eigen creatie: coming soon! Als in… morgen.

Toedels, dudes.

Lenalena


5 opmerkingen:

 1. Benieuwd naar je eigen creatie.. bij deze: 'schop'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik twijfel er niet aan dat je mede fashionlovers je met plezier een schop onder je kont geven als je dat nodig hebt :-) En natuurlijk ook enorm veel steun!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van je schrijfstijl en je positieve ingesteldheid!!
  Benieuwd naar meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst en vooral heel veel sterkte en veel moed!!! Ik kijk alvast uit naar u creaties! Je manier van schrijven is schitterend!
  Heel veel liefde!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...