19 juni 2012

HAAR!Lezer: Oh neeeee! Gaat ze nu weer beginnen zagen over het feit dat ze geen haar heeft? Ge had kanker, we weten het, ‘T IS AL GOED!

Ik: Nee, het gaat over iets kei-anders. En daarbij: ik heb al terug wat haar. Op meer dan één plaats zelfs.

Voor ge nu ongewenste beeldflitsen krijgt van oksel-en schaamhaar (of is het al te laat?) even verduidelijken dat ik het ook daar niet over heb. Waarover dan wel?

We waren onlangs in Parijs op een rommelmarkt. Eén standje had allerlei antieke juwelen. Parelkettingen, met steentjes bezette ringen etc. Maar er was één hangertje dat mijn aandacht trok. Een soort glazen doosje met een euh… bijzondere inhoud. Diamantjes? Goud? Nee: HAAR! Echt mensenhaar! Ik moest denken aan Alexander McQueen die in de stukken van zijn afstudeercollectie ‘Jack The Ripper Stalks His Victims’ echt mensenhaar (vaak zijn eigen haar) naaide. En aan de vrouwen die aan het einde van de 19e eeuw–zo vertelde de marktkramer mij- het haar van hun geliefden bijhielden in kleine doosjes of die van hun eigen haar juwelen vlochten voor hun loverboy. ZO ROMANTISCH.

Ik was compleet hyper na mijn aankoop, je zou gedacht hebben dat ik een echte McQueen op de kop getikt had. Eens thuisgekomen, haalde ik het juweel weer boven en dacht ik: SILLY BITCH! THAT SHIT CRAY! (Ik praat altijd Jay-Z’s en Kanye West’s tegen mezelf) Het is vrij goor eigenlijk. Er zitten zelfs schilfertjes tussen. (Totaal aanvaardbaar: Head & Shoulders bestaat pas sinds de fifties.) Maar ik heb het wel voor dingen die eerder merkwaardig dan mooi zijn.


Dan nog deze omdat een titshot al veel te lang geleden was. En nee, dat zwarte puntje tussen mijn tieten is géén meeëter, dus hou uw nijpgrage handjes maar binnen. Het is een écht getatoeëerd puntje dat 'nodig was' voor de bestraling. MOTHERFUCKERS.Is het haarjuweel een trend (hoewel ik sterk betwijfel dat het er een wordt) die je wil uitproberen maar wil je dan wel een exemplaar ZONDER pellekes? Dat kan! Het geweldige Filles à Papa heeft een haarketting! Geen menselijk haar wel. Bummer. 

Tess necklace van Filles à Papa
De vraag is nu: is mijn haarjuweel draagbaar? Gaan mensen tegenover mij aan tafel hun eten nog binnenkrijgen of gaan ze constant het gevoel hebben dat er iets tussen hun tanden zit? En vooral: zou ik de man -die blijkbaar zo fantastisch was dat zijn haar bewaard moest worden in een juweel- kunnen klonen?

Wat jullie, dudes? 

12 opmerkingen:

 1. Maaike Anker8619 juni 2012 om 19:57

  Haha, de manier waarop je er over schrijft vind ik het dragen van deze ketting al waard! En pas je heel goed kijkt, zie je dat het haar is. Gewoon dragen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jet_de_freggel19 juni 2012 om 19:58

  Ik krijg een beetje kippenvel, not the good kind...
  Het doet mij een beetje aan bijeengeraapt puttekeshaar denken.
  Ruikt het ook naar puttekeshaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb minder problemen met mensenhaar dan veel andere mensen. Zo herinner ik me een seizoen van project runway waar een van de finalisten een collectie wou presenteren waar mensenhaar was gebruikt als bont, en dat zag er vet cool uit. Maar het haar in je hangertje ziet er vies uit dus voor mij is het een NJET :D het idee erachter is wel leuk, I GIVE YOU THAT

  BeantwoordenVerwijderen
 4.  en klonen kan volgens mij alleen als er een haarzakje bij zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je over mij aan tafel zou zitten, zou ik onvermijdelijk over m'n nek gaan... yukh...haar in de soep. Maar waarmee kan je het vullen behalve haar? Teennagels? Navelpluis? Neuskeutels?
  ieuw... nee, toch maar niks van menselijke oorsprong...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tanden misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het IS vies. Vooral ook toen het doosje daarnet opensprong en ik alles er weer in moest duwen. IE to the EUW. 

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, ik durf niet dicht genoeg komen om eraan te ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Puttekeshaar was ook het eerste woord dat bij mij opkwam. Moest het nu zo'n mooi, goudkleurig lokje zijn, ok. Maar dat....jakkes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahahaha dit is gewoon zo los erover dat het fantastisch is :-D 

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik denk dat ik er zowat hetzelfde over denk! het is maar hoe je het verkoopt en presenteert! heb ook wel iets met de handtassen van haar, maar ik of ik zelf over zou gaan tot een koop is nog maar de vraag. dus jij loopt nu met haar op uw tieten en je weet niet van wie dat haar is? 

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hihi ik heb zo nog navelpluis bijgehouden van Simon om een kussentje van te maken, vies idd...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...