6 maart 2012

Omdat we altijd willen wat we niet kunnen hebben.

Maar eerst en vooral: amai! Dat is veel te lang geleden. Die laatste chemokuur kwam iets harder aan dan verwacht. De bijwerkingen ga ik jullie besparen want die zijn net als trends (denk Prada-bananenprint) van voorbijgaande aard. Dus daar gaan we geen tijd aan verspillen. Het enige dat ik erover zal zeggen: ik was zo vermoeid dat ik geen banaan (weer bananen! Zijn ze dan toch tijdloos?) kon pellen. En nee, dat is geen spreekwoordelijke vrijheid. Letterlijk. Geen banaan kunnen pellen. Laat staan bloggen. Maar vanaf vandaag gaat het beter. Dus ik ga proberen wat posts op voorhand in te plannen voor wanneer ze mij volgende week weer platspuiten. Voor de voorlaatste keer wel!

Tot de orde van de dag nu. Mensen willen altijd wat ze niet kunnen hebben. Vrouwen met stijl haar, willen krullen. En vrouwen zonder haar, willen lang haar. De ironie? Na jaren lang haar ben ik beginnen experimenteren met korte kapsels. Pony’s, een half geschoren hoofd, lang vooraan en ultrakort achteraan (denk aan mannelijke vrome joden*), you name it, ik heb het gehad. En NET toen mijn haar flink aan het uitgroeien was, komen ze met het nieuws dat ik aan de chemo moet. Dude! Weer helemaal opnieuw beginnen.

Vanaf begin mei zou het terug beginnen groeien aan 1 cm per maand. Begin juli trouwt een goede vriendin van mij. Dan zit ik aan 2 cm. Dat is weinig om iets tof mee te doen. Een gevangeniskapsel (i.e. makkelijk in onderhoud en er kan door de bitchy celgenoot niet aan getrokken worden). Lelijk.

MAAR! Dan moest ik denken aan een van mijn heldinnen Isabella Blow. Kort haar vaak, nooit echt goed in model, maar geen kat die het zag. Want Isabella was (naast de ontdekker van Alexander McQueen, Philip Treacy, Stella Tennant, Sophie Dahl etc) de vrouw van de attitude en fabuleuze hoedjes. 

Wat een wijf! Dus dat word ik tot ik van mijn concentratiekampkapsel af ben. De vrouw van de fabuleuze hoedjes. Creaties van Philip Treacy, Stephen Jones (gewéldige expo in Momu vorig jaar!) en Christophe Coppens liggen ver boven mijn budget. Helaas.

MAAR! Ik ben al wat naar betaalbare exemplaren beginnen zoeken op Etsy

The Millinery Shop

Sunshine and Carousels
Luna on the Moon
Luna on the MoonOké, oké, die kat is niet echt wedding material. Maar hoe skattig!

Favorietjes? Nog andere suggesties? Deel, dudes!

*Meer over mijn liefde (of 'rare goesting' al naargelang uw eigen voorkeuren) voor joodse mannen lees je hier!

4 opmerkingen:

 1. ik ben een huge hat fan!!!! gewoon om soms ook mijn bad hair day te verstoppen! ga zowel voor de grote exemplaren als de kleinere versies! heb kort haar (kom van lang) en soms krijg je het gewoon niet in model! vind de eerste met het blauwe en zwart wel heel mooi! maar ook tulle vind ik ontzettend mooi! er is nu blijkbaar een nieuwe trend: muts met een visnet voor! vind ik zeer geslaagd, is zoiets tussen rock and rolla, maar toch heel gesofisticeerd en chic.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anders moeten we er samen eentje proberen maken Lena! Ben er zeker van dat we er samen iets mooi van kunnen maken. En yep, Stephen Jones expo was zwaar de moeite en fun dagje!
  Take care girl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een muts met visnet? Zalig! Zou perfect zijn om voorlopig stylish mijn no hair days te verstoppen! En Katrien: ah natuurlijk, gij kunt hoedjes maken! Dus deal! Een 'Lenalena' hoedje à la het 'Blow' hoedje van Isabella? Of iets met véél glitter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben al benieuwd wat het wordt :)
  Die met het hartje vind ik cute!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...