12 maart 2012

Stijltip voor de luie fashionista

Nee, eigenlijk is mijn tip geschikt voor een veel breder publiek. De titel zou moeten zijn: stijltip voor iedereen die al eens een broek koopt. Maar dat bekt niet zo goed.


Zelf koop ik ‘wel eens’ een broek. Maar dat is een uitzondering. Ik ben meer een rokjes/kleedjes persoon. Uit weloverwogen stijlinzicht? Maar nee gij! Ik ben gewoon lui. Broeken kopen is voor mij een hel wegens mijn te-korte-benen-syndroom. Er moet steeds noodgedwongen een trip naar de kleermaakster aan gekoppeld worden. Wat ik steeds vergeet en uitstel. En dat besef ik dan pas wanneer ik de broek enthousiast uit mijn kast neem om aan te doen.

En dan krijg je dit: beteuterde voetjes. En mét schoenen?

Nog te lang.
En je ziet niet eens mijn fabuleuze schoenen.
Zoals op de avond van mijn eindejaarsbal. Mijn date was onderweg en ik stond daar met een broek aan (een broek op mijn eindejaarsbal ja. Ik wou ‘speciaal’ doen.) waar nog zeker 50cm (ik overdrijf voor een dramatisch effect) af moest. Paniek. Maar dan kwam de MacGyverin mij naar boven. Al wat ik nodig had was een eettafel om op te staan, tape en een mama om mij te helpen. Gelukkig waren al deze elementen voorhanden. En zo kwam het dat mijn date al voor de deur stond in de cabrio van zijn mama terwijl mijn mama mijn broek nog aan het omtapen was. Maar wat vonden we onszelf volwassen.

Onlangs kocht ik nog eens een broek. Ik wilde ze gisteren aandoen. Helaas. Geen mama of tape, enkel een eettafel. En toen bedacht ik plots een veel elegantere en makkelijkere oplossing: travestietenschoenen! Zo van die met een platform onder de voet en dan nog een gigantisch hoge hak. Als je dan toch nog je broek moet laten inkorten, heb je volgens mij last van dwerggroei.

Tadaa!

Fuck naald en draad. Happy feet!
Travestietenschoenen. Dat ik daar nog niet eerder aan gedacht had. MacGyver lacht trots naar mij vanuit de televisiehemel. Ik voel het gewoon.

En jullie, dudes? Praktische tips?

Broek: Forever 21 :: Roos-witte schoenen: H&M :: Glitter shoes: Jeffrey Campbell


2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...