15 mei 2012

Ge moet daar niet eens kaal voor zijn.


Dudes, echt waar: turbans zijn kei-in. OK, het kan zijn dat ik een vertekend beeld heb van de realiteit aangezien ik vaak in ziekenhuizen rondhang, maar toch: doe de boekskes eens open of wandel een H&M binnen. Turban GALORE!

En aangezien ik al vaak van vriendinnen de vraag kreeg: ‘maar hoe doet gij dat?’, dacht ik dat het misschien tijd was voor een tutorial.

Dus bij deze! Onthoud deze wijze woorden en je kan aan de slag: "punt vooraan, dubbele draai, knoopke vanachter en laat u maar gaan." Zou ik dat niet op een beat zetten? En daar een danske bij uitvinden? Zomerhit van 2012 gegarandeerd! The turban song! 


1. Plooi de sjaal dubbel in driehoeksvorm en drapeer hem over je hoofd. Punt vooraan, lange zijde achteraan. Als je omgekeerd begint, zal je eindresultaat nogal moslima zijn. Zo liep ik nochtans in het heel begin rond. De moslima's uit onze buurt waren compleet in de war.


2. Neem de uiteinden van de sjaal vast en vouw ze over elkaar. Niet knopen dus. Knopen = hoofdpijn!  Vouw hierna de uiteinden weer over elkaar. De 'dubbele draai'. Zorg ervoor dat de punt van de sjaal vast zit in de dubbele draai. Dat gaat meestal vanzelf.


3. Draai de twee uiteinden zodat ze zo dun mogelijk worden.


4. Knoop de gedraaide uiteinden vast achter je hoofd en knoop. Langs de achterkant lijkt het inderdaad alsof ik een badmuts aanheb en ik net mijn duikbril heb opgezet. Dat valt tegen. Maar het is de voorkant die telt. Toch? Is dat geen spreekwoord?


5. Nu zit je met de punt van de driehoek vooraan. Wat kan je daarmee doen? Over de dubbele draai draperen en vaststeken tussen de stof. Een stofkuif creëren met andere woorden. Of doen wat ik doe en gewoon beginnen chipoteren tot je tevreden bent: 

Als ik nog één gouden tip mag geven: hoe onhandiger je bent in het opvolgen van de "punt vooraan, dubbele draai, knoopke vanachter en laat u maar gaan"-techniek, hoe verrassender het resultaat. De beste creaties komen voort uit vergissingen of luiheid. Kijk naar de cornflakes (het resultaat van een potje graan te lang op het vuur te laten staan). Of dub (de voice track vergeten opendraaien in de studio). Of de meerderheid van de kinderen (hoe, gij pakt de pil niet?). 

Veel succes my lovelies!

X

sjaal VERITAS :: vest TOPSHOP :: top H&M :: broek RIVER ISLAND3 opmerkingen:

 1. die laatste stap blijft toch een mysterie voor mij! moet dit dringend eens proberen, maar ik heb dus door dat je een grote sjaal nodig hebt! PS die geweldige klepper van die Russische dame, mag je ook eens een tutotrial mee doen! wil ik absoluut proberen! 

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je naar foto 2 kijkt, zie je dat de punt van de driekhoek niet helemaal tussen de dubbele draai geplooid is. IDEAAL! Dan krijg je interessante vormen. Zoals ik al zei: als je het te netjes doet, is het resultaat minder spannend. En die Russische dame, bedoel je die vanop Instagram met precies een stoffen vlecht? Moeilijk! Maar ik blijf proberen en doe dan een tutorial!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Katrien Molenberghs16 mei 2012 om 11:52

  Turbans zijn mega-in! Ik vind dat we er een thema avond moeten rond organiseren. Merci voor de handleiding, ga ik deze zomer zéker uitproberen! Leve hoofddeksels!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...