24 mei 2012

Uniform.

Als student kon ik bij onze lokale Blokker beginnen werken. Het loon was afgesproken, het uurrooster lag vast, de papieren waren getekend.  Blij verliet ik het kantoortje en liep ik de winkel door naar buiten. Aan de kassa pauzeerde ik even om mijn toekomstige collega te groeten: 'tot zaterdag!'. Twee stappen buiten besefte ik wat ik net gezien had. Achterwaarts kwam ik op mijn passen terug tot bij het meisje achter de kassa. Ongerust vroeg ik haar 'moeten wij DAT aandoen om te werken?' Ze knikte vrolijk, onbewust dat ze het lelijkste oranje-beige meest vormeloze hemd met Blokker logo OOIT aan had. Lang verhaal kort gemaakt: ik heb niet één dag bij Blokker gewerkt.

Uniformen: niet voor iedereen! Maar zelfs in hun vrije tijd hebben veel vrouwen een soort uniform.  Het witte hemd, de zwarte broek en de comfortabele maar elegante Repetto ballerina’s. Het zijn basic elementen die elke vrouw -volgens de modemagazines dan toch- in haar garderobe moet hebben. Combineer ze samen met een statement accessoire en boem! Je hebt een klassieke maar tijdloze en keer op keer feilloze outfit. Zoals een uniform.


Tenzij je Lenalena bent. Ballerina’s? Daar zijn mijn onderbenen te kort en te scheef voor. (Het lijkt soms alsof mijn onderbeen NAAST mijn knie staat. ) Een zwarte broek? Dan lijk ik –tenzij met skinny jeans- op de brave onderkant van een Scala meisje. Een wit hemd? Dan vragen mensen mij spontaan ‘voor mij ne cola en een portie kaas’. Ik sta er absoluut niet mee.

Dus heb ik mijn eigen versie van het uniform gemaakt. Een witte T shirt, een zwarte maxi en flatforms.
Basic. Buiten de sjaal uiteraard en de riem die nodig is om te verbergen dat ik de rok ingenomen heb met een veiligheidsspeld.


Overdreven poseren is een gevolg van beseffen dat je foto's van jezelf aan het nemen bent om op internet te zetten.

De rok maakte ik vorig jaar samen met mijn oma in haar keuken. Lees: ik zei wat ik moest hebben terwijl zij aan de naaimachine zat. Goeie deal. Ik kreeg zelfs nog pannenkoeken achteraf. 


Intussen komt de zoom los, maar ik vind het wel cool zo. Onlangs postte ik op Instagram een gedroomde turbancreatie die ik sinds dan probeer te recreëren.


Maar zonder frou –bald as Britney, bitches- is het echt niet mooi bij mij. Dus ook daar moest ik mijn eigen versie van maken. Een beetje à la Rihanna. Toch? Niet? Van héél ver dan!


Helemaal gewonnen voor het concept flatforms trouwens. ZO. COMFORTABEL. Misschien moet ik eens investeren in een duurder en duurzamer paar. De zool van mijn F21 exemplaren komt al los...Dé 'Marina-riem' bij uitstek volgens mijn vrienden.

De groene ring met vloeistof heb ik sinds mijn tienerjaren. Hoe een eerste date NOG ongemakkelijker maken? Zo:

DATE: Wat zit er in die ring?
LENALENA: Vergif.
DATE: Haha!
LENALENA: Serieus.
DATE: Hm.

En jullie, dudes: wat is jullie uniform? En kunnen jullie een wit hemd aandoen? Teach me how!

X6 opmerkingen:

 1. Sanne, aka het nichtje24 mei 2012 om 14:35

  hihi, ik heb ook nog zo een ring met vloeistof, maar vierkant en zwart! If you are interested, ik doe er toch niets mee (ben getrouwd dus heb niemand mee te vergiftigen) :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha, ik heb ook nog zo een ring, maar vierkant en met zwart gif! if you are interested, ik heb toch niemand meer om te vergiftigen (sinds vorig jaar zijn dating times over voor mij :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahhahaa ik was gisteren net hetzelfde aan het denken! ik zag een Britse serie waar een agente een fashionable maatpak aan had! maar het bleef saai! geef mij dan maar jouw bohemian versie! de kleur van de sjaal staat u echt fenomenaal! mij is het ook nog niet echt gelukt, maar ik blijf proberen! 

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tegen half september komt onze eerste kledinglijn uit... allemaal basics! Ik zal je op de gastenlijst zetten voor de modeshow en de fuif erna. Goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hehe, grappige anekdote met de ring :)
  Love the outfit, and the belt!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...