21 juli 2012

Something blue
Geen kanker meer en terug haar. ‘Ga ik dan nog blijven bloggen?’, stelde ik mezelf de vraag. ‘JA!’ is het antwoord. Want geloof het of niet: ik draag nog altijd kleren.

Zoals onlangs die zaterdag. Opstaan en in tegenstelling tot alle andere dagen (tenzij ge de dag ervoor iets nieuws gekocht hebt) EXACT WETEN WAT GE GAAT AANDOEN! Want ge hebt de outfit al maanden op voorhand gepland. Namelijk sinds het moment dat uw vriendin haar blinkende verlovingsring bovenhaalde met de woorden ‘we gaan trouwen!’. Uw hersenen scannen meteen elke etalage die ge onlangs gezien hebt waar een fabuleus maar veel te duur kleed hing. Want dat kopen is volledig gerechtigd nu. Of niet? “Oh en willen jullie mijn bruidsmeisje zijn?” Oké dus: TOTAAL gerechtigd.

Eén richtlijn: het moest een blauw kleed zijn. Zodat ik samen met drie andere vriendinnen het ‘something blue’ kon zijn voor de bruid. Ge weet wel (of niet, want mijn lief viel compleet uit de lucht: een DUIDELIJK gebrek aan rom-com kennis): something old, something new, something borrowed, something blue. Het zou geluk brengen.

De zoektocht naar mijn blauw kleed was DE HEL. Om alle winkels ten lande af te lopen, had ik de fut niet. Om ongewassen vanuit de zetel op wat knoppen te duwen dan weer wel. Internet, I LOVE YOU. Blauwe kleedjes zat, echt waar. Maar blauwe kleedjes die bij passen bij 2 millimeter haar? MOEILIJK!

Een super girly kleed met frullen en glitter (GLITTER!) was geen optie. Kent ge het geslachtsloze baby fenomeen? Als ge van een baby nog niet kunt zien of het een jongen of meisje is, denken mensen meestal dat het een jongen is. Moeders van meisjes kunnen daar niet goed tegen en plakken bijgevolg een GIGANTISCHE ROZE STRIK op hun baby. Zo zou ik mij voelen met een frullenkleed. G.I. Jane goes to prom.

Uiteindelijk was het ASOS Marketplace ( de 2e handssite van ASOS) to the rescue! Het kleed werd 14 dagen voor de trouw besteld en werd verstuurd vanuit Nieuw-Zeeland. Het pakketje zou 12 dagen onderweg zijn. SPANNEND! Het kleed heeft het nipt gehaald.

De bruid zag er FANTASTISCH uit! En ik zal onze tripjes naar fancy trouwkleedwinkel Le Chapeau zo hard missen. Wie binnenkort trouwt en een kleed zoekt: ga naar Le Chapeau. (En ook: NEEM MIJ MEE!) De hemel op aarde: enkel vrouwen, champagne, prinsessenkleren en schoenen.

En dan nu de outfit. Aanschouw!
Oh pardon, ik bedoel:En net wanneer ge denkt dat een outfit niet beter kan worden: BOEM! Moustache. 


SO CLASSY.

Toedels, dudes.

X

kleed ASOS MARKETPLACE :: hoedje ZARA :: shoes die niet te zien zijn maar die zo comfortabel zijn dat ge ze zeker nog gaat terugzien FRIIS & COMPANY :: handtas STEVE MADDEN :: ring RINGS'N'TINGS


9 opmerkingen:

 1. jet_de_freggel21 juli 2012 om 20:26

  Haha, de gelijkenis met Kimberly is treffend! :-)
  Ik wist niet eens dat asos een tweedehandssite had, dat wordt gevaarlijk.
  En natuurlijk blijft ge schrijven, ondanks het feit dat er terug haar groeit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ken dat, die outfit zo lang op voorhand samenstellen! maar op één of andere manier begin ik op het laatste moment te twijfelen. anyway, you look spectacular! dit vind ik nu nog eens een origineel something blue. is er een 2dehandszaak van asos? je ziet er fantastisch uit, hou van het feit dat het kleed lang is en de perfecte lengte heeft! super uiteraard met het hoedje! mag ik je eens iets vragen? hoe oud ben je eigenlijk? PS keep on blogging! 

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Excuse me, het is wel "GI LEEN" goes to Prom! 

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ASOS Marketplace! Veel vintage, zelfgemaakt (zoals mijn kleed denk ik) en gewoon 2e hands. Hoe oud ik ben? Oh nee, rimpels gespot op die eerste foto! Nog héél even een twintiger... 

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig dat je blijft bloggen, één van m'n favoriete 'a smile a day...' adresjes!
  Heerlijk kleed voor een trouw: niet gehoord dat jij de ster van de avond was ipv de bruid? You know, zatte mannen à la 4u 's ochtends en mopjesniveau ver onder nul?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. So happy for you!! <3
  And love the oufit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha, het geslachtsloze babyfenomeen kende ik niet . Nu wel ... bedankt daarvoor. 
  Je zag er prachtig uit. Goei keuze !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig zag de bruid er ZO fantastisch uit dat ik geen last had van zatte mannen! 

  BeantwoordenVerwijderen
 9. waaaaaauw statement! je zag er prachtig uit! en le chapeau rocks, ik heb daar nog voor gewerkt tijdens mijn PR/journalisme stage

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...