10 augustus 2012

Outfit tribute aan het mooiste woord.


‘Goesting’ werd een tijd geleden verkozen tot mooiste Vlaamse woord. Dat werd meteen verpest toen ‘Goesting’een hele slechte Vlaamse televisiereeks werd. Dus eigenlijk hebben we een nieuw mooiste woord nodig. Ik heb al een kandidaat. Klaar? SALOPETTE! Mja, hoor ik sommigen al denken, klinkt dat niet te Frans? Ten eerste: hallo, we wonen in drietalig België, ten tweede: het Vlaamse alternatief is ‘tuinbroek’. Ja.

Salopette klinkt zo spannend! Het begint met ‘salope’waardoor uw hartslag woedend omhoog gaat en uw wenkbrauwen al gaan fronsen. Tot ge hoort dat er een speelse ‘ette’ achteraan gegooid wordt. (Zou elk slecht woord beter worden door er een –ette achteraan te gooien? Hitler-ette? Borstkanker-ette? Nee.) De frons wordt een gelukzalige glimlach. Want je denkt aan jezelf als kleuter met een salopette en je herinnert je hoe stoer je jezelf toen vond. En wat een klotegedoe het was om naar toilet te gaan. Die bretellen zijn meer dan eens in de WC pot beland, geef toe. Of je denkt aan ‘NSYNC uit de nineties. Kan ook:In tegenstelling tot ‘NSYNC is de salopette helemaal terug. En net zoals van ‘NSYNC enkel het beste overblijft (hello, Justin), is dat ook het geval met de salopette. De lange pijpen kunnen gaan.

In een Episode 2e handswinkel vond ik na lang zoeken de perfecte salopette. En ik moet bekennen: een salopette geeft wel GOESTING om een hele dag met uw handen in uw broek te zitten. Net zoals ‘NSYNC in de jaren ’90 veel tienermeisjes die drang gaf. De vergelijkingen zijn eindeloos. Maar we wijken af.

Gif salopette

En en plus geven de brede pijpen waar de wind binnenkomt je het gevoel geen onderbroek aan te hebben. ZALIG! 

Ja, gewoon 'staan' kan ook met een salopette.


Wat denken jullie van de salopette? Als nieuw mooiste woord en als kledingstuk? Let me know, salopes!

X

salopette EPISODE :: hemdje GEKREGEN VAN KAROLIEN WANT TE WARM GEWASSEN :: schoenen FRIIS & COMPANY :: ringen H&M

PS: hou u vast aan uw bretellen (hahaha, hebt ge'm?) voor een changement de décor hier binnenkort!

8 opmerkingen:

 1. I love it! Ik ben ook opzoek naar een flatterend exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Katrien Molenberghs11 augustus 2012 om 08:36

  k Heb 2 exemplaren in mijn kast hangen. Eén voor een zwangere buik (zit geweldig) en één waarmee ik lichtjes lijk op een Lego-manneke blijkbaar! Maar ik vind het oh-zo-cool én mega sexy met het juiste topje eronder... Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. love it! uw schrijfstijl is gewoon fantastisch en uw kledingstijl ook! twee vliegen in één klap dus! ik draag geen salopette omdat ik het niet bij mijn model vind passen! ik voel me er zo klein mee en het accentueert de verkeerde body parts! maar het staat u zalig en de combinatie met de bloes vind ik super! echt mooi gedaan! maar ik was toch net iets meer fan van new kids on the block

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende post, ik heb goed gelachen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha! De mijne ziet er zo uit, maar herbergt spijtig genoeg mijn gat niet meer. Maar ideaal voor een festival te doen, het was de comfortabelste pukkelpop ooit toen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://juffrouwsanseveria.blogspot.be/2011/03/de-kleren-maken-de-vrouw.html
  Ahum, zo dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, ik heb keihard moeten lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeker Episode checken dan!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...