18 september 2012

Wear your past.


Dr. Phil zegt: let go of the past!
Ik zeg: WEAR YOUR PAST!

Toen mijn zus een jaar of 2 was, kreeg ze van een nonkel een kimono uit Japan. Of China. Of de Sun Wah in Brussel. Wie zal het zeggen, ik was nog niet geboren. Ze droeg het als kamerjas. Eens we het kamerjasje allebei ontgroeid waren, zat een teddybeer er jarenlang keifashionable mee te wezen in een afzichtelijke groene fauteuil.

En dan ben je 20. En heb je geen geld om te gaan shoppen. En zie je plots dat die teddybeer er cooler uitziet dan jij. Cut to: kimono wordt bloesje, teddybeer zit naakt in een afzichtelijke groene fauteuil. 

Een vijftal jaar geleden mocht ik in De Standaard Magazine vertellen over de kimono/kamerjas/berenoutfit/bloesje. 

foto: Marleen Daniels voor DSM
Nadat ik het bloesje voor die foto had aangedaan, hing het doelloos in mijn kast. De teddybeer en afzichtelijke groene fauteuil waren inmiddels verdwenen. Ik droeg het hemdje altijd op een jeans of zwarte skinny en dat had iedereen nu al wel gezien. SAAI.

Maar dan spotte ik een luipaardbroek in Zara. And the rest… is an outfitpost.

Laat je innerlijke tijger los.En om helemaal in het WEAR YOUR PAST thema te blijven: een verzameling armbandjes van toen ik klein was aan mijn arm. Suck it, Dr Phil.Ben ik tevreden over de outfit? Meh. Ik ben weer helemaal mijn stijlkluts kwijt. Er breekt weer een nieuwe fase aan voel ik, maar ik hang er nog zo wat tussenin. Het grote probleem is dat ik mijn hoofd beu ben. Vroeger was mijn haar een accessoire. En hoe kut kaal zijn ook was: ik had in de sjaals het perfecte vervangaccessoire gevonden. Een paar centimeter vaal bruin haar, schreeuwt daarentegen niet meteen 'topaccessoire'. 

Dus verfde ik intussen mijn haar (nog niet op deze foto's) en kocht ik enkele hoedjes van een übercharmante dame (binnenkort meer daarover). 

Terwijl ik mij zat te verstoppen voor mijn bloglezers dacht ik plots: TROELA! Dat is nu net waarom ge de blog ooit begon! Om niet lui te worden, u net niet te verstoppen en uzelf op te peppen door uw outfits. 

Dus dudes, deze troela komt gauw terug.
X

P.S: Weet er iemand wat de Chinese tekens willen zeggen? Zo nee: doe een wilde gok!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...