16 oktober 2012

Martine, Wendy en ik.


Ik begin morgen terug te werken! Het was nodig. Niet alleen om het feit dat ik mezelf heel nutteloos begon te voelen maar vooral omdat Martine Tanghe al in SEPTEMBER terug begonnen was! En wij kregen ongeveer samen onze diagnose vorig jaar in oktober (borstkankermaand, perfecte timing). Ik voelde mij ZO schuldig toen ik in mijn pyama in de zetel lag en zij zeer stijlvol het journaal zat te presenteren.

Het is een heel dubbel gevoel om terug te gaan naar het leven dat ik exact een jaar geleden even op pauze moest zetten. Langs de ene kant ben ik heel blij en fier dat ik terug KAN gaan werken. Want in de chemomaanden kon ik soms het einde van de dag niet zien, laat staan van mijn ziekteverlof. Maar tegelijkertijd is het heel heel raar. Ik ga terug alsof er niets gebeurd is. Maar er is VANALLES gebeurd. En veranderd. Ik ben niet meer wie ik was. Ga ik nog in de groep passen? Ben ik mijn social skills niet verleerd? Hoe zal ik omgaan met stress en lastige klanten? 

Maar goed, terug aan het werk gaan betekent ook: niet meer in mijn schoffie rondlopen thuis maar écht kleren aandoen! Dus hopelijk ook meer outfitfoto’s. (FYI: ik HAAT outfitfoto’s nemen) (FYI Karolien: ik ga u die gruwelijke taak geven tijdens onze middagpauze!)

Om mijn emo-gewauwel af te sluiten nog dit: een filmpje! Het is een teaser van het project Us/Them rond het dragen van hoofddoeken van fotografe Wendy Marijnissen. Ik kwam haar op Record Store Day tegen in platenzaak Tune Up in Antwerpen. Ze kwam naar mij met de vraag of ik altijd een hoofddoek droeg. Ik zei iets in de zin van ‘nee, enkel wanneer ik kaal ben’. Het coole was dat Wendy eigenlijk dacht dat mijn turban deel uitmaakte van mijn look en er niet was om iets te camoufleren. We geraakten aan de praat en ze vertelde me over haar project rond hoofddoeken. Of ze mij mocht fotograferen? Natuurlijk! Een voorsmaakje van de fotosessie vind je hier.

Later –toen ik terug al wat haar had- volgde een video-interview. Van die beelden heeft Wendy intussen een teaser van gemaakt. Maar OH MY GOD ik had beter nog wat langer gewacht om mijn hoofd zonder turban te tonen. Ge ziet er LOS door. Maar goed, zo was het en ik moet mij daar niet over schamen.

Voor zij die mijn turban tutorial enkele maanden geleden niet duidelijk genoeg vonden: in het filmpje zie je mij een hoofddoek aandoen. TEASER EN TUTORIAL IN EEN!PS: Check zeker ook de andere foto’s van Wendy! Zo ging ze naar Afghanistan en Pakistan om daar het leven van meisjes en vrouwen vast te leggen. Heel mooi en interessant! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...