9 november 2012

Victoria Beckham heeft dat ook.

Net nu de storm hier wat was gaan liggen, slaat het noodlot opnieuw toe. Ik heb last van Hallux Valgus!

Nee, dat is niet mijn voet. Zo erg is het nog niet. Maar het is wel erger dan ik dacht. Want ik toonde mijn voet aan mijn lief in de hoop dat hij mij zou geruststellen zoals wanneer ik hem vraag of ik niet te veel cellullitis heb. Zijn reactie is dan: ‘maar nee, ik zie dat niet eens.’ Wat een cutie. Zijn reactie toen ik gisteren mijn voet toonde? ‘WOW FUCK SEG, WA’S DA!’ Waarop ik gepikeerd: ‘WA JONG, VICTORIA BECKHAM HEEFT DAT OOK!’

Maar soit, deze aandoening is voor de verandering eens NIET levensbedreigend. Wel voor mijn schoenenkast die voor 98% uit hoge hakken bestaat. Zoals het een echte dwergvrouw betaamt. Maar dat is dus de oorzaak: hoge en/of puntige schoenen.

Ik ben bij het Kruidvat van die mousse teenspreiders (keigeil) gaan halen om tussen mijn dikke teen en die ernaast (waarom hebben tenen geen specifieke namen zoals vingers?) te steken. Damage control noemen ze dat. Intussen is dat hier een psychologisch drama, want mijn twee kromme pinken vragen mij terecht: ‘WAAROM HEBT GE NOOIT GEPROBEERD OM ONS RECHT TE TREKKEN?! Nu is het te laat en zien we eruit als de pinken van een honderdjarige met artrose!’ Ze hebben gelijk. Het enige wat ik daarop kan zeggen is dat die twee kleine kromme pinken mijn mama deden smelten wanneer ik vroeger iets mispeuterd had. Ik moest gewoon een vuist maken, mijn pinken uitsteken en wachten op de verlossende glimlach. Het was egoïstisch, pinken. Het spijt me.

Mijn benen zijn een grote versie van mijn pinken. Ook te klein en krom. Hoge schoenen kunnen dat verdoezelen. Maar moet dat eigenlijk verdoezeld worden? Lena Dunham –een geniale schrijfster/filmmaakster/actrice met een normaal lichaam- verscheen onlangs op de rode loper in een heel kort kleedje en platte schoenen.En daar vond ik niks mis mee: casual, stoer, girly. We zijn veel te kritisch voor onszelf.

De enige platte schoenen die ik heb zijn All Stars. Ik heb ze al getest in de sneeuw bij -10°. Da's onaangenaam. Dus de platte schoenenjacht is open. Dit zijn al enkele kandidaten:

FlatsHebben jullie platte schoen (klinkt al even saai als plattekaas) –suggesties voor mij? Vertel het mij!

Toedels!

X
1 opmerking:

  1. Kwas da al vergeten,gij hebt idd kei speciale pinken! Gr,Matte

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...