15 december 2012

Amai, chapeau.Ik heb een liefde voor hoedjes ontwikkeld. Toegegeven: ik had het makkelijk. Na enkele maanden met een hoofddoek te hebben rondgelopen, waren hoedjes niet meer de uitdaging die ze voor de meeste mensen wel zijn.

Maar voor de mensen heb ik de perfecte oplossing: FEESTJES! Alsof die nog niet geweldig genoeg waren, want ze serveren daar chips. CHIPS! In rieten mandjes met een servietje. Maar ik wijk af. Chips. Nee! Feestjes.

Op feestjes zijn mensen veel uitbundiger. Alles kan. Collega’s die ge anders nooit groet, worden plots gekust. Om de dag erna op het werk weer gewoon eens te knikken. Ik zeg het u: een feestje is dé gelegenheid om een nieuwe look uit te proberen. Of een hoedje! Want kijken mensen raar op, kunt ge altijd zeggen ‘ja maar, dat is mijn FEESThoed, hè!’ Of nog beter gewoon ‘moeit u’. En als uw vrienden stevige drinkers zijn: nog beter! Doe aan wat ge wilt. Die dudes weten dat morgen toch niet meer.

En eens ge in uw nieuwe look zijt buitengekomen, gaat dat een tweede keer al veel makkelijk, en een derde keer, etc, etc. Festivals zijn daar ook handig voor. Naast zo’n Hollander met zo een onnozele pluchen oranje hoed in fokking 30° KUNT ge er gewoon niet slecht uitzien.

Hoedjes maken uw leven zoveel aangenamer. Dat beloof ik u. Want de meeste mensen zijn ZOT op hoedjes. Zelfs vreemden lachen u toe. Echt waar. Ik kwam Jan Fabre tegen in Antwerpen en hij LACHTE naar mij. Waarschijnlijk omdat hij net zijn hobby katgooien beoefend had, maar ik denk toch graag dat mijn hoedje er voor iets tussenzat.

Ge krijgt betere bediening in winkels, want hoedjes maken mensen goedgezind. En ze zijn perfect om een simpele outfit wat interessanter te maken. Of om de tussenfases in een kapsel wat draaglijk te maken. HOLLA!

Geen nadelen? Nee. Al wordt er vanalles naar u geroepen. Toen ik onlangs mijn zwart hoedje droeg, kreeg ik een veel te enthousiaste ‘ROBBEDOES!’ naar mijn hoofd geslingerd. En dan als antwoord op mijn niet zo enthousiaste blik: ‘ah, was dat niet de bedoeling?’ Of als ze mij komen vragen wat mijn werk is, antwoord ik nu zelf al met ‘air hostess’. Om ze dan tegen hun vrienden te horen roepen: ‘ziet ge wel! Ik WIST het!’ Maar geef toe: dat is geen nadeel, dat is gewoon keigrappig.

En waar kunnen we voor die hoedjes terecht? Een beetje overal, maar als ik jullie nog een tip mag geven: Miss ChickaDee Hats. Een Nederlandse dame die in Antwerpen woont en daar hoedjes maakt. Ik ontdekte haar op een vintage marktje. Haar Facebook pagina vind je hier, maar je zal meteen zien: ze is evengoed in het onderhouden van haar online présence als ik. Hm.

Miss ChickaDee zelve!
Hoedjes in C-Mine Genk

                      
De Boy George onder de hertjes woont bij mij thuis.

Nog nieuws: ik sta in DS Magazine dit weekend! Superblij, vooral omdat ik daardoor Dorien Knockaert eindelijk eens ontmoette. Ze heeft een blog en een boek en ik ben megasupermoddervette fan. En Annelie Vandendael: de nieuwe Guy Bourdin! Check zeker haar werk.Alé dudes, draag eens een hoedje tijdens de feesten! 

X

Lenalena


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...